logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English

Dagboek 2007

We hebben tijdens de najaarstrek 2007 wederom een online-dagboek bijgehouden, om precies te zijn van 24 juli tot 30 november.
We kunnen terugkijken op een heel goed seizoen met dankzij een fall van fitissen in Augustus en de mezen-invasie in Oktober hogere aantallen dan we de laatste jaren gemiddeld gewend zijn. En dan nog te bedenken dat soorten als vink, keep en zwartkop het dit jaar in gevangen aantallen in het Groene Glop flink lieten afweten.
Een openbaring was het gebruik van een drietal grofmazige netten. De inzet van dit net iets andere vangmiddel leidde tot de vangst van diverse grotere vogels die normaliter uit de zangvogelnetten weten te ontsnappen voordat je als ringer langs komt lopen. Voorbeelden daarvan zijn Velduil (1), Ransuil (3), Sperwer (20), Buizerd (2), Kleine mantelmeeuw (1), Zwarte kraai (1), Houtsnip (14) en Houtduif (11). Overigens zijn niet al deze individuen in de grofmazige netten gevangen, maar de meerderheid wel!
Krenten in de pap dit jaar waren Radde's boszanger, Kleine alk, Kleine vliegenvanger, maar liefst 9 IJsvogels en de eerste Velduil, Buidelmees en Roerdomp in het bestaan van het VRS sinds 1991.

Via onderstaande links kunt u per week het dagboek in, en op de dagboekpagina's kan via de knoppen "eerder" en "later" heen en terug worden gebladerd.


En voor de liefhebbers is er ook een printbare versie beschikbaar in pdf-formaat.


week 30 · week 31 · week 32 · week 33 · week 34 · week 35 · week 36 · week 37 · week 38 · week 39
week 40 · week 41 · week 42 · week 43 · week 44 · week 45 · week 46 · week 47 · week 48
 

   ·   Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox