logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English
terug
later
eerder

Week 35


27 augustus 2007

De eerste 3 rondjes vanmorgen 8 tot 11 vogels per rondje, toe viel er een stilte. Om 14.00 uur kregen we weer een golfje en na de siësta tusen 16.00 en 17.00 uur kregen we weer een golfje. De avondrondes was het wat scharrelen. In totaal is het toch nog een redelijke dag geworden met overwegend Fitissen. De wind draaide regelmatig tussen noordwest tot noordoost met een kracht van 3 ŕ 4 Bft, zodat er nogal geregeld netten bol stonden. Afwisselend was er zon en bewolking, maar het bleef de hele dag droog.
We hopen dat er vannacht nieuwe aanvoer komt, zodat morgen naar verhouding wat meer verse vogels hebben.

Met vriendelijke groet,

Henk, Jan, Arend Jan.


28 augustus 2007

De dag begon erg rustig met in de tweede ronde slechts 3 vogels. Zoals het meestal is als het 's-morgens rustig begint, blijft het de gehele dag rustig. We hebben toch 35 vogels bijeengesprokkeld over de hele dag. Hierbij zaten nog twee vogels, die we niet elke dag vangen, namelijk een kauw en grote bonte specht. Beide gevangen in de paardenweide. De fitissen hadden, net als gisteren, veelal vet van 3 tot 5.
Barbara op bezoek gehad en die kwam met een grote plastic tas vol nieuwe zakjes en met een tafelkleed voor de ringtafel. Hulde!
Het weer was eerst bladstil, later windkracht 3 uit noord, soms draaiend naar noordoost en noordwest. Wij zitten weer vol verwachting naar de dag van morgen uit te kijken... komt er misschien een nieuwe golf?

Met vriendelijke groet,

Henk, Jan, Arend Jan.


29 augustus 2007

Vandaag een rustige dag, zowel wat het weer betreft, als met de vogels. Gedeelten van de dag was het windstil in Het Glop en overwegend zonnig. De vogels die we hadden warern redelijk verdeeld over de gehele dag.
Doordat het kleine rondjes waren, hadden we gelegendheid om de paden op te knappen en zijn we aan het zandkruien geweest. Hierbij zijn de bouwwerken van Maartje en Tijmen helaas gesneuveld, maar dit gebeurt wel meer in Nederland om werken uit te voeren, zodat we de voeten droog kunnen houden.
Zoals u op trektelllen kunt zien, hadden we wel wat variatie in de soorten en er zat zelfs een niet geringde blauwborst bij.

Met vriendelijke groet,

Henk, Jan, Arend Jan


30 augustus 2007

Vanmorgen rondje 9 en 10 uur hadden we wat vogels en vanavond bij het rondje van 20.00 uur. Verder was het de hele dag bladeren plukken vanwege de harde wind. De wind was van 4 tot 6 Bf met telkens opkomende buien, maar de neerslag, die we gekregen hebben, was zeer beperkt. Verder weinig nieuws te melden van een donker en winderig Schiermonnikoog.

Met vriendelijke groet,

Henk, Jan, Arend Jan.


31 augustus 2007

De kwantiteit was laag, maar de kwaliteit van de vogels was hoog vandaag. We hadden leuke variatie aan vogels. Onder andre een 1kj koekoek in net 6 en een ijsvogel in 2, die vlak voor het gezicht van Arend Jan in het net vloog. Ondanks veel bewolking hebben we toch weinig regen gehad, een paar kleine buitjes.
Dit was onze laatste ringdag voor deze periode. De aantallen waren weliswaar niet zo groot maar we hebben toch een goede vangweek gehad met redelijk goed weer.
André en Jos lossen ons morgen af en we wensen hen een vlottere vangst toe.

Met vriendelijke groet,

Henk, Jan, Arend Jan.


1 september 2007

Overnamedag. De zittende ploeg ving voordat de nieuwe ploeg aankwam alweer een IJsvogel. Henk en companen vertrokken met de nieuwe snelle boot van 13.00.
Verder is er vandaag weinig opwindends meer gebeurd. Martin Duisterwinkel van het tekenonderzoek van WUR kwam langs. De teek die Wim Fokker vorige week vrijdag van een Fitis had gehaald en in een potje had gedaan leefde nog altijd (natuurlijk). Martin heeft hem meegenomen en zal hem laten onderzoeken.

Groet,

André, Jos en Ingrid.


2 september 2007

Na een vrij windstille avond en begin van de nacht begint de dag al meteen met redelijk veel wind, ZW 4 of daaromtrent. Veel vogels zijn er niet, na twee rondjes staat de teller op negen vers geringde.
De excursie werd verzorgd voor 10 adulte en 4 juveniele bezoekers. Slechts twee vogels konden woren getoond...
Gezien de geringe vangsten, de toenemende wind en een naderende regenzone (met dank aan buienradar.nl) besloten we om 17.15 uur de netten dicht te schuiven. Morgen beter?

terug
later
eerder

Groet, André, Jos & Ingrid


 

   ·   Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox