logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English
terug
later
eerder

Week 36


3 september 2007

Gisteravond en vannacht regelmatig stevige buien, maar om 5.30 was het droog, dus werden de netten weer opengeschoven. De hele dag kwam er regelmatig een bui voorbij, en af en toe bleek daar ook nog een vogeltje tussen te zitten.
Tijdens het zoveelste nulrondje, die van 17.30, vlogen bij het meteoveld drie Bosruiters over, richting ZW over de Banckspolder.
Op het moment dat je het niet meer verwacht, in de slotronde van 21.30, zitten er ineens nog een Fitis en twee Boerenzwaluwen in de netten. Verder doen we er maar weer het zwijgen toe.

Groet, André, Jos & Ingrid

4 september 2007

De wind is vannacht niet gaan liggen, maar is juist in kracht toegenomen, 's ochtends minstens 7 Bft. Vogels zijn er ook vandaag natuurlijk nauwelijks, alhoewel er toch ineens wat Gekraagde Roodstaarten worden gevangen verspreid over de dag. Pas in ee loop van de nacht gaat de wind liggen.
Als waarnemeingen vallen nog een Buizerd en een Sperwer te vermelden...

Groet, André, Jos & Ingrid


5 september 2007

De ochtend begint windstil... hooggespannen verwachtingen... maar liefst zes vogels in de eerste ronde... De aantallen zitten uiteindelijk weer in de lift (hopen we dan maar) en de dag wordt ook nog opgevrolijkt door een IJsvogel.
Philip van der Linden, collega van Jos, komt enkele dagen het team versterken, en valt met de neus in de IJsvogelboter. Overdag laat de vers gebakken appeltaart van Ingrid zich goed smaken. Kortom, de stemming is opperbest.
Waarnemingen: 's middag strijkt ineens een kluitje Sijzen neer in de bomen rond het weitje voor het veldlab.

André, Jos, Ingrid, Phlip


6 september 2007

Het enige vermeldenswaarde van vandaag is een Houtsnip in sectie 6, al meteen in de eerste ronde. Een nog steeds aardig pluizig juvenieltje. Daarna volgden vele 0-rrondjes, afgewisseld met een enkel vogeltje.

André, Jos, Ingrid


7 september 2007

De vangsten lijken weer iets omhoog te gaan, met een eerste rondje van een stuk of zes (slik). Maar niet heus.
Philip vertrekt met de halfelf-boot, en Jos en Ingrid met die van halfdrie. Jos moet morgen naar de vangplek van Wil Beeren voor een certificeringssessie. Wat een schitterende dag!
Waarnemingen: één buizerd.

André, (Jos, Ingrid)


8 september 2007

De wind is toch niet echt gaan liggen en blijft uit een noordelijke richting waaien, wel weer wat meer noordwest. Waarom komen er toch geen vogeltjes mee? Het lijkt overal wel erg rustig, ook bij andere kustringstations.
Het is alweer wisseldag. Om half acht komen wij uit Zwolle André aflossen. Die maakt, na de nodige overdrachtweetjes, meteen gebruik van de gelegenheid om een boot eerder naar huis te gaan.
Aantal vogels vandaag wederom niet stormachtig veel te noemen, het was goed bij te houden. Altijd fijn om even te wennen.
Heel af en toe een buitje maar de temperatuur was prettig te noemen.

Joop van Ardenne en Marijke Vaneker


9 september 2007

Een winderig begin van deze zondag. Wij zijn er klaar voor, nu moeten alleen de vogels nog in de netten vliegen. Het eerste rondje drie vogels en veel blad.
Vanmidag 5 betalende bezoekers gehad. Het waren zeer geintresseerde mensen. Een half engels sprekende vrouw was al voor de achtste keer op rij bij ons op bezoek. We konden toch nog 4 vogels laten zien. Ze waren erg enthousiast over de gastvrijheid.
Barbara is ook twee keer geweest. Die miste weer grauwe pijlen op zeetrek... Ze was erg ontdaan. Ze kon daarna naar een vorkstaartmeeuw bij de visafslag in Lauwershaven.
Af en toe lichte motregen. Wind later op de dag steeds minder en af en toe zelfs een zonnetje. En... een lichte toename van het aantal vogels.
Als laatste en dertigste vogel vingen we nog een vrouw sperwer in een grofmazig net in sectie zes. Verder zagen we vanmiddag nog bij sectie negen een juveniele koekoek.

terug
later
eerder

Joop van Ardenne en Marijke Vaneker


 

   ·   Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox