logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English

Anbi-logo

Dagboek 2020


Het najaarsringseizoen zit er weer op.

Het was in meer dan één opzicht een opmerkelijke periode, maar toch vooral door de maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moesten voorkomen. Waar je doorgaans veel oude bekenden ziet, werkten we nu met een zoveel mogelijk ijzeren bezetting, waren er geen excursies voor badgasten en ging het traditionele bezoek van de deelnemers aan het najaarskamp van JNM niet door.

Lichtpuntje was het feit dat we in augustus toch nog twee jonggedienden aan de ringtafel mochten verwelkomen: Levi en Laurine.

De jubilaris: Wil Gerritse
De jubilaris: Wil Gerritse

Ook in augustus kwam collega-ringer Kees van der Wal afscheid nemen en zijn resterende netten en ringen overdragen: hij was ongeneeslijk ziek en had daar vrede mee: "De natuur heeft me alles gegeven en nu teruggenomen".

Kees overleed op 11 december.

Wil Gerritse vierde op 8 oktober zijn 50-jarig jubileum in het ringersvak. Hij werd gehuldigd door de burgemeester.

Verder was 2020 met bijna 7.500 versgeringde vogels een bovengemiddeld jaar, waarin we tijdens de najaarstrekvangst één nieuwe baansoort mochten begroeten: de Stadsduif, en in de december CES-vangst arresteerde Kees Oosterbeek nog een Kievit.


Het overzicht van wat we dit jaar vingen vind je op de pagina ringaantallen 2020.

Via onderstaande links kunt u per week het dagboek in, en op de dagboekpagina's kan via de knoppen "eerder" en "later" heen en terug worden gebladerd. En we hebben ook dit jaar weer een printbare versie in PDF-formaat.


week 31 week 32 week 33 week 34 week 35 week 36
week 37 week 38 week 39 week 40 week 41 week 42
week 43 week 44 week 45 week 46 week 47 week 48

 

Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox