logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English
eerder
terug
later

Dagboek van week 36


Zaterdag 31 augustus 2019

Wisseldag

De ochtendrondjes leverden vogels op, blijkbaar was er aankomst. Ook hing er een jonge Houtsnip in het net. Echt mooie vogels die je maar weinig in de hand krijgt. In het overdrachtrondje ook een Fluiter, de tweede dit jaar.

Het is de laatste warme dag, weinig vogels maar in de donkere slotronde (met regenbui) nog wat leuke dingen als Blauwborst, Bonte Vliegenvanger en een Houtsnip die plotseling van naast het pad langs sectie 3 ter hoogte van hijsnet X omhoog raasde en bleef hangen.

Raymond (tot 12:00), André van Loon, Jos van de Staaij & Kees Verhoef

dagvangst 31 augustus


Sperwer

Zondag 1 september 2019

Rustig maar leuk

Tijdens de laatste ronde van gisteravond vielen de eerste buien van een buienlijn die verderop in de avond over Schiermonnikoog bleef trekken. Uiteindelijk leverde dat 6 mm regen op. Maar in de ochtend is het gewoon droog en in de eerste ronde hing er een Buizerd in sectie 6 en een Houtsnip (terugvangst) in sectie 7. Die Houtsnip was heel mager, 30 gram lichter dan bij eerste vangst twee weken terug.

Er waren drie Engelse deelnemers van de excursie (twee adult, één juveniel), die een bescheiden aantal vogeltjes konden meemaken. Helaas net weer niet het mini-Sperwertje in sectie 6 (laatste grofmazige net), die er met zijn prooi (een Graspieper) was ingevlogen.

De volgende verrassing was een Groenlandse Tapuit, in hetzelfde net van sectie 6 als de Sperwer.

Het was verder vrij stil, ook de drinkers bleven weg, voldoende waterplekjes elders na de regen.

Groet,

André van Loon, Jos en Kees V

dagvangst 1 septemberMaandag 2 september 2019

Breed palet

In verband met regen netten pas om 8:00 geopend. Weinig vogels gevangen, dus geen verdere opmerkingen.

Groet,

André van Loon, Jos en Kees V

dagvangst 2 september


Dinsdag 3 september 2019

Het houdt niet over...

De verwachte regen viel mee, dat was rond 5:00 uur wel klaar, netten open om 7:00 uur. Wel geheel bewolkt en wind West 4 Bft. De weinige vangsten bestaan grotendeels uit terugvangsten. Alleen een Boompieper en een Grauwe Vliegenvanger vormden kleine hoogtepuntjes. Verder nog een Putter Niet Van Ons.

Groet,

André van Loon, Jos en Kees V

dagvangst 3 september


Woensdag 4 september 2019

Niet meer over praten...

Netten gesloten gehouden, harde wind en vanaf 13:00 uur hele middag regen

Groet,

André van Loon, Jos en Kees V

dagvangst 4 september


Grauwe Vliegenvanger

Donderdag 5 september 2019

Lekker dagje

Netten open om 9:00 uur. Noordwest 5 Bft, maar op een enkel buitje na tijdens openzetten is het in elk geval een tijd droog, en dat blijft ook grotendeels de hele dag zo, op een enkel klein buitje na. Uiteindelijk niet eens zo'n gek dagje gezien weerbeeld en stroming, en met ook nog drie Grauwe Vliegenvangers, altijd leuk.

Groet,

André van Loon, Jos van de Staaij en Kees Verhoef

dagvangst 5 september


Vrijdag 6 september 2019

Publiek!

Een grote groep studenten uit Leiden, deze dagen voor een cursus biodiversiteit op het eiland, kwamen langs voor een excursie.

Gelukkig een paar vogels in de hand om ons verhaal aan op te hangen. We hielden het droog, met steeds een enkel vogeltje, tot 16:00 uur, daarna nam de wind sterk toe en arriveerde een regengebied. Netten gesloten 16:00-16:30.

Groet,

eerder
terug
later

André van Loon, Jos en Kees V

dagvangst 6 september 

   ·   Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox