logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English
terug
later
eerder

Week 34


23 augustus 2009

Zonnige zondag

Een licht bedauwd Glop ligt er weer rustig bij. De vogels denken er net zo over. Over deze onbewolkte dag (maar niet onaangenaam natuurlijk) valt daarom weinig te melden. Er waren twee excursiegasten die helaas geen vogels van dichtbij konden zien.
De ronde van 19.30 bracht na enkele nulrondes nog wat leven in de brouwerij met een eerste kalenderjaar sperwer-man in sectie 6.

Jos, Ingrid en André


22 augustus 2009

Overnamedag

Jos, Ingrid en André nemen om 11.00 het stokje over van Henk en Arend Jan.
Pas om 17.00 valt een nulrondje maar voor die tijd konden we nog wel een koekoek uit sectie 6 vissen.
De hele middag is het onbewolkt en aangenaam, maar vogels zijn er niet veel.

Jos, Ingrid en André


21 augustus 2009

Vanmorgen hadden wij een vergezicht bij net 4, want door de (onweers)bui van gisteravond lag het riet helemaal plat, maar de zon was er vroeg bij en in de loop van de morgen, toen alles weer gedroogd was, ging het riet weer rechtop staan.
De gehele week was er geen drup water in Het Glop te vinden; alles stond droog, maar nu staat er hier en daar een beetje water. De peilstok in de sloot wijst -7 aan.
Vandaag de hele dag droog, maar op dit moment krijgen we een buitje en houden we misschien zo nog wat water in Het Glop.
Verder was het vandaag erg stil, niet alleen doordat de dames weg waren, maar ook wat vogels betreft.
Het rondje van 19.00 uur bracht ons nog een mooie licht gekleurde buizerd in het net bij het Ebelbruggetje. Dit was onze laatste volle ringdag; wij sluiten af met een plezierige en een gezellige week in Het Glop.
Morgen geven we het stokje over aan Andre en Jos, die met schoon gewassen zakjes fris en fruitig kunnen beginnen.

Met vriendelijke groet,

Henk en Arend Jan


20 augustus 2009

Gisteren hadden wij, evenals zondag geen opgave voor excursie. Door het bijzonder mooie weer zijn de mensen nnaar het strand gegaan.
Vanmorgen begon het met stralend zomerweer, maar in de loop van de middag liet de zon het een beetje afweten. De tempereatuur was de gehele dag zo rond de 30 graden. In de loop van de middag haalde de wind aan tot ongeveer windkracht 4 en vanaf 19.00 uur tot 22.00 uur hebben we flinke onweersbuien gehad met flink wat regen en harde windstoten. Om 22.00 uur werd het droog en is de wind gaan liggen.
Wat vogels betreft was het stil in Het Glop. De gehele dag was het een beetje sprokkelen en na 16.00 uur hebben we geen vogel meer gevangen. Ook anders is het stil geworden in Het Glop, want de dames studenten zijn met de half-vijf-boot vertrokken. We zullen het verder met z'n tweetjes moeten doen.

Met vriendelijke groet,

Henk en Arend Jan


19 augustus 2009

Het eerste rondje vanmorgen om zer uur, terwijl Henk het roofvogelnet in de paardenweide open stond te doen, hoorde hij achter zich iets bij net 6. Toen hij omkeek zag hij iets bewegen in het net en na een sprintje bleek dit een jonge havik te zijn. Het was een forse vrouw, Zo zwaar zelfs, dat we haar met pesola niet konden wegen, dus ze woog meer dan 1000 gram. Met recht een fors wijf.
Verder was het de hele dag scharrelen met om 9 uur al een rondje nul.
Later haalde Arend Jan nog een jonge koekoek uit net 6 in de paardenweide. Het was hier de hele dag zonnig en warm en vanmorgen windstil en vanmiddag een briesje van windkracht 3. Zowel in als buiten Het Glop is van enige vogeltrek niets merkbaar.

Met vriendelijke groet,

Henk en Arend Jan


18 augustus 2009

Wat het weer betreft was het hier vandaag een schitterende dag met de hele dag zonneschijn en vanmiddag verfrissing door een beetje wind. Vanavond na 18.00 uur was het weer bladstil.
We hadden vandaag 39 vogels, dus sprokkelen met slecht één rondje nul.
In de paardenweide zaten de hele dag een groep witte kwikstaarten maar het lukte ons niet om ze in de netten te krijgen. Ook de havikken hoorden we de hele dag roepen.
Verder is het hier in Het Glop een gezellige drukte met 3 studentes en een tweetal docenten (M/V).

Met vriendelijke groet,

Henk en Arend Jan


17 augustus 2009

De eerste ronde begon goed vanmorgen met 14 vogels. Daarnaa werd het direkt rustiger, maar over de gehele dag hebben we slechts om 20.00 uur een nulronde gehad.
Vanmorgen was het rustig weer, maar vanmiddag trok de wind aan tot windkracht 3. Af en toe wat zon en lichte bewolking. Voor deze tijd in augustus was het toch een redelijke vangdag.

Met vriendelijke groet,

terug
later
eerder

Henk en Arend Jan 

   ·   Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox