logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English
terug
later
eerder

Week 33


16 augustus 2009

Onze eerste ronde vandaag leverde 7 vogels op. Om 10 uur hadden we totaal 12 vogels in het net gehad. Voor ons zit het er weer op, we wensen Henk en companen de rest van de week succes.

De Fryske ploech giet wer nei hs.

Wij hebben het om de middag van de Fiese ploeg overgenomen; deze waren op ons verzoek een dag langer gebleven, waarvoor dank!
In de loop van de middag nam de wind toe tot windkracht 3 4. Het bleef wat vogels betreft erg rustig met verschillende rondjes van nul.
Dus voor ons een rustig begin.

Henk en Arend Jan


15 augustus 2009

De dag begon meest bewolkt, de zuidwestelijke wind was gevoelig aanwezig, krachig, nu en dan hard. Deze dag waren er niet veel vogels zowel in de lucht als in het net. Het eerste rondje viel zwaar tegen met slechts n vogel. Toen Fokke en Fo met de boot van 10.30 vertrokken hadden we nog maar 2 vogels. Fokke zei bij zijn vertrek: als wij weg zijn zullen jullie wel een vogel vangen die we deze week nog niet hebben gehad. Dat Fokke daarmee gelijk zou krijgen hadden we toen nog niet meteen gedacht.
Tijdens de ronde van 12 uur werden de woorden van Fokke al waarheid. In net 2 zat een jonge Havik vrouw. Tijdens het inbrengen van de Havik hadden we problemen met het invoeren van de vleugellengte. Het programma nam maar 2 cijfers, we hebben dit opgelost met later de gegevens te wijzingen waar wel 3 cijfers werden genomen. Ook konden we haar niet wegen omdat er geen weegschaal was die meer dan 1000 gram aan kon. Het n na laatste rondje leverde nog 6 vogels waardoor ons dagtotaal op 25 vogels kwam.

Met een hartelijke groet vanaf Schiermonnikoog.

De Fryske Ploech


14 augustus 2009

De dag begon met een rondje van elf hetgeen goede verwachtingen wekte. Om een uur of negen kregen we al bezoek van niemand minder dan Teun. Hij was naar het strand geweest en had daar de eerste slechtvalk al waargenomen. Maar huilers waren er niet deze morgen. Het vangen ging leuk door en om 12 uur hadden we al 31 "op papier".
Direct na de middag kregen we bezoek van Aaldert Kreeft met vriendin; er waren hier nog wat persoonlijke spullen die hij kwam ophalen. De kleren zijn voor het meeste hier gebleven en in het middelste kamertje opgeslagen voor de gaande en komende man. Wel graag weer schoon en droog in de kast leggen.
Vanmiddag nog bezoek gehad van de ouders van een studente. Erg gezellig. Begin van de avond belde Barbara, of er nog bijzonderheden waren: Helaas voor haar niet. Dus kwam ze morgen maar niet. Verder ging het vangen leuk door en kwam het totaal vandaag op 51 stuks.

Met een hartelijke groet vanaf Schiermonnikoog.

De Fryske Ploech


13 augustus 2009

Een heuglijke dag.

Vandaag kon de vangst van vogel nummer 2000 van dit jaar worden bijgeschreven. Het was een koolmees van 1 kj met als ringnummer V3594XX. Een dag die verder hoopvol begon met een rondje van twaalf stuks. En nu verder maar afwachten. Dat afwachten leverde eerst niet zoveel op, maar we konden de dag toch afsluiten met het mooie toaal van 41 vogels. Een aardigheidje was de hervangst van een fitis die op 4 augustus dit jaar was geringd aan de zeereep.

Met een hartelijke groet,

De Fryske Ploech


12 augustus 2009

Sin en wille kinne folle tille.

Deze dag begon met een rondje van vijf, wat wel enige verwachtingen wekte, maar helaas werden die niet bewaarheid. en werd de dag afgesloten met een toaal van 23.
Bij het rondje van 20:30 hing er een boerenzwaluw in het net. Wel weer een opsteker. Het weer was redelijk tot goed met om een uur of negen een plotselinge bui. Een ander toenemend verschijnsel is het aantal mestkevers en dat is niet plezierig.
De excursie was leuk en gezellig, behalve een nogal betweterige mevrouw die niet wilde geloven dat hier een blauwstaart en een roodoogvireo waren gevangen. De fotos konden haar nauwelijks overtuigen. Er waren 7 deelnemers: 5 volwassenen en 2 jongvolwassenen.
Er is iemand langs geweest van het installatiebureau om te constateren dat de kraan stuk was. Een nieuwe is besteld en met een provisorische reparatie doet het het weer. Ook arriveerde er deze middag met de postbezorging een pakje met de nieuwe folders en omdat er toch geen vogels waren, hebben we ze meteen maar even gevouwen.

Met een hartelijke groet,

De Fryske Ploech


10 en 11 augustus 2009

Eerst iets over maandag. Door omstandigheden had ik ""vangdag"" niet aangemaakt dus vandaag twee voor de prijs van n. In het begin zag het er goed uit. Tegen de middag hadden we al meer op papier dan zondag, maar daarna was het over en uit. Alsof de vogels de regen van de avond voelden aan komen.
Nog telefoon van Andr van Loon over mensen die zouden en niet kwamen en later kwam de voorzitter Wim nog informeren hoe het ging en andere practische zaken. Ook Gerrit Gerritse belde dat er nieuwe folders onderweg waren.
Een aardige hervangst was een fitis die 3 jaar geleden was geringd en nu voor de eerste keer werd teruggevangen.

Verder met dinsdag.
Vannacht heeft het ook nog geregend, zodat het een beetje nat was in het Glop. Maar waar we voor kwamen, de vogels, die waren er niet. Om 10 uur hadden we al twee 0-rondjes. De hele dag ging het wat door met rondjes van 2 of 3 beesten zodat het totaal toch nog uitkwam op 26. Al met al geen overweldigend aantal.

Met een hartelijke groet,

terug
later
eerder

De Fryske Ploech 

   ·   Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox