logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English
eerder
terug
later

Dagboek van week 36


Zaterdag 30 augustus 2014

Wisseldag

Kees en Symen geven de ringtang over aan Jos, André, Ingrid en Kees Verhoef. Af en toe een licht buitje, meestentijds droog. Weinig vogels, waaronder deze Bonte Vliegenvanger en Spotvogel.Spotvogel

Groet,

Jos en André et al.Zondag 31 augustus 2014

Rustig dagje

Afgelopen nacht regende het zwaar zo tussen 1 en 3 uur, maar bij het licht worden was het droog. De eerste ronde was veelbelovend (12 vogels) maar daarna begon een periode met pittige buien afgewisseld door droge perioden waardoor de vangsten stagneerden.
Er werden geen excursiedeelnemers doorgebeld, en dat klopte, er kwam niemand opdagen. Om 14.30 was de buiïgheid voorbij en werd het droog en zonnig, maar veel leverde dat niet meer op.

Groet,

Jos en André et al.Maandag 1 september 2014

Drukke dag

Niet zo zeer met vogels als wel met komen en gaan van de bouwers van Dijkstra, Ardie en Kooistra, Gerard Glerum, Ardie en Gea, dochter van Visser met vriendinnetje met een meeuw, en de marechausee (twee man).
Verder weinig opmerkelijks, een aardig eerste rondje en een aardig beginvandeavondrondje.

Groet van

Jos en André et al.Dinsdag 2 september 2014

Toch wat spetters?

De dag begint bewolkt en er komen zelfs wat onverwachte kleine minibuitjes over. De trekgofjes lijken ook vandaag weer Schier te passeren. De dag sukkelt voort.
Om 19.00 uur vangen we Pimpelmees AV02323 weer terug. Inmiddels een beroemdheid! Geringd op 1-8-2011. De zevende keer dat hij werd gevangen, op 27-8-2012, bleek de rechterpoot gebroken; de poot werd door Joop vakkundig gespalkt en bij de achtste keer vangen op 25-9-2012 was de breuk geheeld en werd de spalk verwijderd. De vangst van vandaag was de 19-de, na de 18-de keer afgelopen april.

Groet,

Jos en André et al.Woensdag 3 september 2014

Aankomstje

Eindelijk eens een fatsoenlijk eerste rondje van 23 (voor Glopse begrippen dan...). Daarna valt het ook wel weer onmiddellijk stil, maar toch. Het Paapje en de Zwartkoppen tonen trekbewegingen aan.
De woensdagmiddagexcursie omvatte 13 volwassen deelnemers en we konden ze zowaar een leuk paletje aan vogels tonen: Spotvogel, Gekraagde Roodstaart, Fitis, Tjiftjaf.
In de avondrondjes nog een Boompieper (waar we het toevallig bij de excursie over hadden gehad) en een Bonte Vliegenvanger.

Groet,

Jos en André et al.Donderdag 4 september 2014

Koekoek-koekoek

De dag verloopt ongeveer hetzelfde als gister, met een aardig eerst rondje. De wind is wel wat harder uit het oosten.

Koekoek

We kregen de eerste twee rondjes gezelschap van Steven Wytema, die ook assistent is in de AW-duinen (bij o.a. Koos dus) en deze week op Schier verblijft. Aan het eind van de middag vangen we als krentjes een Koekoek en ook weer een Bonte Vliegenvanger.Groet,

Jos en André et al.Vrijdag 5 september 2014

Aardig daggie

De wind is nog steeds oost, vanochtend 2 Bft. Tevens wat bewolking zodat de netten niet zo in de zon staan. De eerste ronde omvatte 34 vogels, de tweede ronde vier... Maar alleen in de loop van de middag valt één nulrondje.
Best een aardig daggie, met nog een Houtduif en Grote Bonte Specht als bescheiden krentjes. En de 'beste dag' van de week.
Morgen komen Kees van Kleef en Joop van Ardenne ons aflossen.

Groet,

eerder
terug
later

André, Kees, Jos en Ingrid
 

   ·   Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox