logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English
terug
eerder
later

Week 38


Waarin onze zwijgzame Hoofdringer meer metingen dan vangsten doet. Wittgenstein zei het al: waarover met niet kan spreken moet men zwijgen.

Zaterdag 15 september 2012

Wisseldag.

Na een glanzende start door Kees Oosterbeek namen na het middaguur Jos, Ingrid, twee Kezen en twee honden het Glop over. Samen de nieuwe Harry. Na een genoeglijke en zonnige middag met fijne sfeer maar met weinig vogels, arriveerde André (vL) met de avondboot. De donkerronde van 21.00 uur leverde nog een Kerkuil op!
Maar het hoogtepunt van de avond was de ingebruikneming van de nieuwe computer voor de invoer, e-mail en internet, met dank aan André D.

Groet, Jos, Ingrid, André, Kees en Kees


Zondag 16 september 2012

Excursies.

Twee excursies vandaag. Om 9.30 Ardie en leden van de Vogelwacht. Zij maakten een opmerkelijk rijk soortenspectrum mee. De middagexcursie (7 adult) trof het wat dat betreft wat minder, maar was zeer geďnteresseerd en sponsorde twee strengen.
Al met al een relatief aardig en divers dagje.

Waarnemingen:
sperwer 1,1
witte kwikstaart 25 tp

Groeten uit het Glop,


Jos, Ingrid, André, Kees en Kees


Maandag 17 september 2012

Klebospe terug.

Het eerste rondje is naar verhouding redelijk. En daarbij zit ook de Kleine Bonte Specht die aan het begin van het seizoen al werd gevangen.
Reinoud Norden kwam daarvoor ook net op tijd en liep een paar rondjes mee.
Verder een weinig opwindende dag. Maar de computer draait nu als een zonnetje, met dank aan AGD en EJR.

Groet uit een zonnig Glop,


Jos en André c.s.Dinsdag 18 september 2012

Het blijft sprokkelen.

Stevige westzuidwestenwind, buitjes, en heel weinig vogels. We kunnen er niet meer van maken. Een juveniel Goudhaantje waarvan nog maar net wat gele veertjes op het voorhoofd verschijnen is het enige opmerkelijke voor deze tijd van het jaar.

Waarnemingen:
Boomvalk 1
Kleine Zilverreiger 3


Groet, André en Jos c.s.


Woensdag 19 september 2012

Buien.

Een dag met en voortdurende afwisseling van buien en opklarinkjes. hagelstenen. Een handjevol terugvangsten. Qua gewicht werden we wel weer gecompenseerd door een superzware (max-gewicht in systeem bijgesteld) Houtduif: 670 gram.
Om 20u30, het was al donker, vloog er ineens een vogel tegen het raam van het veldlab, en die bleef even versuft op de houten kist zitten: een Kwartelkoning! Ik liep naar buiten en probeerde hem zachtjes te benaderen en te grijpen. Maar helaas was ie nog alert genoeg, viel achter de kist en liep er onderlangs onderuit en vloog weg langs het veldlab, de bosjes in richting NW.

Waarnemingen:
Buizerd 1


Jos en André c.s.


Donderdag 20 september 2012

Gelukkig weer een droge dag.

Behoudens een buitje om 07:30 is het een droge dag gebleven. Vogels zijn er nog steeds nauwelijks, en ook elders op het eiland is niet veel activiteit te bespeuren. Morgen dan maar...


Groet, André en Jos c.s.


p class="FeatureBody">Vrijdag 21 september 2012

Ça continue...

's Ochtends staat er al meteen een stevige wind. Vogels ontbreken nagenoeg. De dag eindigt met regen.


terug
eerder
later

Met vriendelijke groet, André en Jos c.s. 

   ·   Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox