logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English
terug
eerder
later

Week 30


Woensdag, 27 juli 2011

Eindelijk droog.

Vanochtend voor het eerst gevangen deze week. Bij aankomst op zaterdag stond er een stormachtige wind met felle buien. We konden gelijk aan de slag met het verwijderen van takken en elzenproppen uit secties 2 en 0, het leek wel oktober. Ook zondag t/m dinsdag veel regen. De sloten in het Glop zijn tot de nok gevuld met water.
Tussen de buien door hebben we de afgelopen dagen de baan gesnoeid en de oostelijke secties opgebouwd. Sectie 5 moest op twee plekken worden ingekort vanwege het nieuwe raster rond het meteoveld, zowel de lange baan (laatste net 7 ipv 10 meter) als het tweede korte stuk (ook hier een 7 meter aan het eind). Sinds vanmiddag staat alles op z'n plek.

Kees Oosterbeek


Donderdag 28 juli 2011

Vanochtend gevangen met het oostelijk deel van de vangopstelling. 's Ochtends vroeg miezerregen waardoor de vangsten langzaam op gang kwamen. In de hoek 4-5 nog enkele jonge karrekieten met nog niet volgroeide slagpennen. Om 13:00 de netten gesloten.

Kees Oosterbeek.


Vrijdag 29 juli 2011

Vanochtend tot 13:30 voor het eerst met de volledige netopstelling gevangen. Tegen de verwachting in relatief weinig vogels met een groot aandeel terugvangsten. Tussendoor de Calidris spullen naar de kwelder getransporteerd en 's middags de vangtent opgezet.

terug
eerder
later

Kees Oosterbeek en Koos van Ee. 

   ·   Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox