logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English
terug
later

Week 29


Maandag, 18 juli 2011

Een regen- en stormachtig begin van de week.

Gisteren begonnen de baan te prepareren. De sloot is weer behoorlijk op peil en het struweel heeft de groei de afgelopen weken aardig te pakken gekregen. Om baan 7 en 8 vangklaar te maken is behoorlijk wat snoeiwerk nodig geweest.
Vandaag een zeer regenrijke dag. In de loop van de middag begon het iets minder te spoelen dus daarom de secties 1, 7 en 8 opgezet. In de avond werd het droog en om 21.00 uur 7 en 8 opengeschoven wat tot het invallen van de duisternis nog twintig vogels opleverde.
Begeleid door oversnorrende Houtsnippen voornamelijk Fitssen voorzien van een uniek merkteken.
Ben benieuwd wat de morgen gaat brengen, de verwachting is dat het wel droog blijft.

Groet uit het weer vernattende Groene Glop,

Wim en familie.


Dinsdag, 19 juli 2011

Fitissen.

Een rustige vangochtend met twee secties leverde 70 vogels op waaronder 9 controles. De fitissen waren uiteraard in de meerderheid met bijna de helft van het dagtotaal. Rond het middaguur de netten toe gedaan om verder te gaan met het prepareren van de baan. Kees Oosterbeek met Bram kwam nog even de situtatie verkennen voor de komende week.
Bij het openzetten van de netten in de avond nog een bonus Zwako. Vanuit een totaal rustig (op de Rugstreeppadden en Houtsnippen na) en windstil Glop klopt ons hart vol verwachting voor wat ons de komende dag aan vogels gaat brengen.

Groet,
Wim en familie.


Woensdag, 20 juli 2011

Rustig zomerweer.

Totale windstilte bij het opstaan. Roodborsten en Winterkoningen begroeten ons bij de ringtafel maar de vogels hebben de weg naar de netten nog niet echt gevonden.
Vandaag een Boomkruiper, wat Grasmussen naast de Fitssen en Tjiftjaffen.
Om 12.00 uur de netten toe gedaan bij een totaalstand van 45 stuks, 31 vers en 14 controles.

Groet uit een warm Glop,

Wim en familie.


Donderdag 21 juli 2011

Een volgende rustige zomerse dag.

Gisteravond met Kees Oosterbeek sectie 2 bijgeplaatst. Tijdens de avondwandeling geconstateerd dat er langs het looppaadje naar de korte netsecties van 5 een raster is gezet aan de zijde van het meteoveld. Hierdoor moet het laatste dwarsnet iets anders worden neergezet.
Het peil in de glopsloot begint na de oud-testamentische regenbuien van maandag weer gestaag te zakken. Maandagavond gaf de peilschaal +8 aan terwijl vandaag een +6 het maximale peil is.
In de avondschemering vloog een Ransuil laag over het struweel. De vangst bestond uiteraard weer uit Phyloscopii, nu aangevuld met Winterkoningen.
Om 12.00 uur de netten toe gedaan om nog wat snoeiactiviteiten te ontplooien. De teller kwam uit op 36 verse en 11 controles.
Met afgaand tij nog even naar het wad geweest. Vele Kanoeten en Tureluurs bevolken de wadplaten inmiddels. Lepelaars en zeehonden zijn in de loop der jaren ook een gewone verschijning geworden.

Groet uit een zomers Glop,

terug
later

Wim en familie. 

   ·   Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox