logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English
terug
later
eerder

Week 38


21 september 2008

Een prettige dag om hier te zijn.

Veel minder vogels deze keer in de eerste twee ronde's. Verrassend was een lichte bui vanmorgen. Op buienradar was heel nederland schoon en bij ons regende het, heel vreemd.

Veel lijstertrek en in de tweede ronde hing in sectie 7 de eerste koperwiek van dit jaar. Het was niet de vroegste ooit maar wel de eerste van dit jaar.
Barbara op de koffie gehad, en weer veel van haar mooie verhalen gehoord. Rond de middag vlogen er enkele goudhaantjes langs de ringplaats, waarvan we er later n zouden vangen. Net vr de excursie maakten we nog een rondje om wat te kunnen laten zien aan de excursiegangers, toen er tot onze grote vreugde een bladkoning in net 7 hing!
We konden de mensen deelgenoot maken van deze bijzondere vangst. Men genoot! De laatsten namen pas na 2 uur en 3 kwartier afscheid...
De latere rondes leverden weinig op, maar in de laatste ronde hingen er opeens toch weer 15 stuks in de netten, en in de allerlaatste ronde nog weer 3. Opvallend vandaag was het aantal heggemussen en ook weer 2 sijzen.
Kortom, we vonden het een zeer geslaagde dag.

Marijke Vaneker en Joop van Ardenne


20 september 2008

Niet het vele is goed, maar het goede is veel!?

Het belooft weer een prachtige dag te worden. De eerste 3 rondes leveren 85 gevederde vrinden op. We wensen de volgenden een goede week. Nog 2 opmerkingen: Het bord van het Ebel bruggetje heeft Cathrinus meegenomen voor onderhoud. Het nieuwe trapje (gesponsord door de fa Dijkstra, gemaakt door Ardie en afgeschilderd door Cathrinus) staat weer voor de keet. Het moet nog wel gesteld worden.
De Fryske ploeg groet u.

Met de boot van 10.30 arriveerde we in een druk en gezellig Glop. We konden meteen met de friezen aan de koffie lekker gezellig even bij kletsen. Er was ook nog op ons gerekend met de middagdis.
Met de middagboot gingen de friezen weer op huis aan. Kort hierna kon ik met een rappe sprint nog net een 1 kj sperwervrouw bij het Ebelbruggetje in de kraag vatten.
Hierna druppelden er nog steeds enkele vogels binnen om te ringen, maar erg druk werd het niet meer. Door het resultaat van de ochtend toch nog op een leuke score uitgekomen.
Bezoekers vanmiddag waren Inge Jacobse en Evert-Jan, Toen deze weer weg waren was het super stil in het glop. Geen wind en een strak blauwe lucht, bah, wat een opgave om hier te zijn ;-)
Iemand enig idee waar dat handige kleine vergrootglaasje is gebleven wat altijd op de ringtafel stond of moet ik beter zoeken?

Marijke Vaneker en Joop van Ardenne


19 september 2008

Sizzen is neat,
   dwaan is in ding.

Vandaag onze laatste volledige vangdag met als bezoekers Inge Jacobse met partner en de plaatselijke bloemist Jan Mandemakers die het nieuwe trapje voor de strandkar heeft gebracht. Men kan er nu weer zonder halsbrekende toeren in en uit komen.
De eerste ronde was erg goed met 71 vogels, hiervan waren er 60 zwartkoppen.De tweede ronde van 44 vogels en de derde ronde van 23 bracht het ochtendtotaal 138.
De middagronde leverden jammer genoeg maar weing vogels op zodat het eindresultaat wat lager uitviel dan gehoopt. Deze avond was er nog een telefoontje van de allen bekende Barbara. Zij groette ons en wenste een ieder veel succes.
Op het eind van de vangdag was de teller blijven staan op 162; toch een mooi resultaat.

Met een hartelijke groet van

De Fryske ploeg


18 september 2008

As it net kin sa as it moat,
   dan moat it mar sa as it kin.

Bovenstaande spreuk is vandaag in het bijzonder van toepassing op de ijsvogel, deze werd gevangen bij de zeereep maar is in het Glop geringd.
Verder verliep de dag eerst nogal wat druk met een eerste ronde van 47 vogels en een tweede van 69 wat ons al dik over de 100 vogels bracht. Bezoek was er van de fam. Verhoef van de VU.
Om 12 uur stond de teller al op 133, wat een leuk aantal was. Hierna was de gang er wat uit, maar het totaal kwam toch nog op ruim 160 vogels uit. Het hoogtepunt voor ons was deze middag toch wel de vangst van een 1 kj sperwer; dit maakte de hele dag goed. Een vreemdeling was een merel met K 7394..

Tot zover de belevenissen van deze succesvolle dag.

Tot morgen en met een vriendelijke groet van

De Fryske ploeg


17 september 2008

Hjoed is moarn skiednis.

Aan het eind van de dag konden er toch weer ruim 70 vogels worden toegeschreven aan het totaal. Het sluitstuk was een fitis NVO. En nu maar afwachten van wie dan wel.
Er waren vanmiddag 8 excursiegangers die de sponsorpot weer hebben bijgevuld en een bezoekend familielid met vriend hebben hun steentje bijgedragen. En nu maar hopen dat hun geduld wordt beloond.
Verder was het een dag met prachtig vangweer; dit kwam echter niet tot uiting in de aantallen. De bediening van het geluid leverde nog wel enkele problemen op, maar na een telefoontje was ook dat geregeld.

Met een vriendelijke eilander groet van

De Fryske ploeg


16 september 2008

In dei snder in laits is in ferlerne dei.

Ook deze dag ging niet zonder een paar high-lights voorbij, zoals daar zijn: een ijsvogel, een koekoek, een draaihals en een paapje.
Nu zijn dit voor de een misschien gewone soorten, maar anderen, en dat zijn wij, genieten er wel van. Het weer was deze dag goed voor het vogelvangen, bewolkt en een matig windje uit oostelijke richtingen.

Met een vriendelijke groet en hopend dat alles naar wens is.

De Fryske ploeg


15 september 2008

It giet oft it slydjaget.

Het was een dag zonder noemenswaardige gebeurtenissen. Het weer was goed en er vlogen weer meer vogels dan gisteren. Een eerste rondje van 38 vogels beloofde een mooie dag te worden, maar toen het tweede rondje slechts uit zeven vogels bestond, luwde de geestdrift wel wat. Maar met een totaal van 82 zijn we best tevreden.
En verder waren er vandaag geen zaken die het vermelden waard zijn. Misschien morgen meer en beter.

Met vriendelijke groet en oan't moarn.

terug
later
eerder

De Fryske ploeg


 

   ·   Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox