logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English
terug
later
eerder

Week 36


7 september 2008

Een golfje Zwartkoppen!

De ochtendronde is al wat beter, maar na de tweede ronde is het weer nulrondjes geblazen. De toename van het aantal Zwartkoppen doet de start van een Zwartkop doortrekpiek vermoeden. De excursie telde 8 mensen die bijzonder tevreden weer vertrokken, zonder één vogel gezien te hebben!

André Duiven


6 september 2008

Het houdt niet over!

Na de regen van gisteravond en vanacht heb ik de netten vanochtend in het donker weer open gezet. De eerste ronde levert een paar vogels op en de tweede al helemaal niets meer.
Volgens mij doen we iets verkeerd: geluid draaien, 550 meter net en toch geen vogels. De oplossing heb ik overigens niet voorhanden, maar ik vind dat we als groep hier niet aan voorbij kunnen gaan. Ik heb al menigmaal hoongelach over mij heen gekregen als ik vertel wat onze resultaten zijn.
Enfin, de muggen vliegen weer talrijk en de onderkanten van mijn dijen zijn een maanlandschap geworden met prachtig rode gloed. Om 11.00 is er een extra excursie voor 8 man.
Om 8.00 kwam er trouwens aan de noord en zuidkant een stevige bui langs. Wij krijgen gelukkig geen drup.
De rest van de dag was niet veel beter met veel nulrondjes, verder niets verkeerd gedaan!

André Duiven


5 september 2008

Een dag die prachtig begint met weinig wind en helder weer. Direct vang ik in de ochtend weer eens vogels. Om 10.00 echter de laatste vogel... en vanaf dat moment helemaal niets meer. Om 16.00 begint het te regenen en de buienradar geeft aan dat het vanaf dat moment zal blijven regenen. We doen dan ook alle netten dicht.
Jan Brouwer heeft de hele dag geholpen. Hij is met de eerste boot gekomen en gaat met de laatste boot weer weg.
In de Amerikaande bes in de ponyweide vliegen weer 10+ atalantas rond.
Dagtrek heb ik nauwelijks gezien. Een paar Graspiepers. Dat was het wel.

Groeten, Holmer Vonk


4 september 2008

Aan het einde van de middag zijn er enkele buitjes. De wind waait de hele dag hard. Er zijn amper vogels te zien in het Glop, laat staan dat we ze vangen. De highlight was een prachtige Vuurgoudhaan.

Groeten, Holmer Vonk


3 september 2008

Regen, regen, regen. De hele dag schoof er een buienlijn in de lengterichting over het Glop. Om flauw van te worden. Daarnaast ook harde wind. De hele dag sectie 1, 2, 4, 5, en 6 dicht gehad. Als er dan nog vogels waren... maar het was doodstil. Behalve 2 overvliegende Sperwers dan ook niets te melden.
De excursie zou 6 deelnemers bevatten, maar er kwamen er 5 in de stromende regen. Ik kon ze in 2 uur tijd 1 vogel laten zien. Toch nog 4 sponsor strengen verkocht en een belangenloze gift van 10 euris voor het leuke verhaal.
Dat verhaal heeft nog een functie gehad: een kies in mijn gebit is gisteren half afgebroken en met het eten heb ik daarbij aan de andere kant met de andere "beet" een ontsteking naast een kies over gehouden. Aangezien de tandarts geen tijd had heb ik de uitpuilende ontsteking zelf maar opengesneden. Het praten maakte dat ie vanzelf leeg stroomde. Het leed is daarmee gelukkig geleden.
Ik hoop dat de dag van morgen beter weer en wat meer vogels brengt. De tandarts mag de rest doen.

Groeten, Holmer Vonk


2 september 2008

Geen verslag ontvangen


1 september 2008

De familie van den Oetelaar is vanmiddag vertrokken. De hoeveelheid muggen zal ongetwijfeld een aandeel hebben gehad. We blijven dus met ons vieren achter. Het weer is ten opzichte van gisteren een verschil tussen dag en nacht. Het is strak bewolkt en ieder moment krijg je het gevoel dat het gaat regenen.
De vangsten zijn om 9.15 al ingestort. Vanaf dat moment druppelen de vogels met één à twee binnen.
Nog steeds zitten er ongeveer 10 Atalanta's op de bessenstruik naast sectie 6.

terug
later
eerder

Groeten, Holmer Vonk


 

   ·   Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox