logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English

Dagboek week 35

terug
later
eerder

28 augustus 2006

Een dag om snel te vergeten...

Wat een beestenweer: regen, plensbuien, harde wind, er was niet veel lol aan te beleven.
Gelukkig lieten de vogels ons niet helemaal in de steek, want met een aantal van 42 was het toch een redelijke dag.

Catharinus en Fokke


29 augustus 2006

Het kan ook andersom...

Vandaag zag het weer er in stukken beter uit, maar nu waren de vogels er niet. De eerste twee rondjes leverden maar vijf vogels op en uiteindelijk bedroeg het totaal aan vogels op het eind van de dag slechts een schamele veertien beesten.
Het was erg rustig; in een half uur tijds hebben we zelfs niet een meeuw boven het glop zien vliegen, laat staan een buizerd of zo.
Dus morgen maar weer met frisse moed verder.

Catharinus en Fokke


30 augustus 2006

Deze dag begon hoopvol met een eerste rondje van vijf vogels, maar die hoop werd alras de grond ingeboord met ronden van geen, een of twee. Later trok de vangst toch nog wat aan en werd een totaal van ruim 20 vogels gehaald.
Het weer viel over de hele dag genomen wel mee. Er vielen wel een paar buien, maar toestanden zoals op maandag kwamen niet voor.
We hopen dat de laatste paar dagen voor ons toch nog wat positiever zullen wat het weer en het aantal vogels betreft.
Moarn better...

Catharinus en Fokke


31 augustus 2006

Veel beloven, weinig geven...

Na een eerste rondje van wel 19 vogels was er een goede hoop op een mooie dag. Maar helaas leverde rondje 2 maar 1 op. En dat ging zo de hele dag door met als uitschieter een rondje van wel 3. Op het eind van de dag konden we toch nog een 30-tal vogels bijschrijven. Het waren er wel eens meer.
Vanmiddag heeft Catharinus getracht om de vangplek bij de zeereep te vinden, maar door de extreem hoge waterstand was dat niet mogelijk. Dus zal er deze week daar niet gevangen worden.
Met de regen viel het vandaag wel wat mee; alleen op het eind van de middag heeft het een uurtje gemotregend of mot geregend.
Al onze hoop is nu gevestigd op de dag van morgen. Op deze laatste volle dag moeten we de klapper maken.

Mei freonlike groetenis,
Catharinus, Fo en Fokke.


1 september 2006

Alweer een record...

Een dag die weinig hoopvol begon met in de eerste ronde vier vogels, in de tweede twee en in de derde ronde 3 één. En zo ging het de hele dag door. Op het eind van de dag hadden we in totaal 14 vogels gevangen. Een historisch dieptepunt in 14 jaar.
Wat de pijn nog enigszins verzachtte was in het laatste rondje de vangst van een houtsnip.
Gelukkig was het weer vandaag goed en hebben we vanmiddag voor het eerst buiten koffie kunnen drinken.
Als er zo weinig gebeurt, is er ook weinig te vertellen, wel hebben we nog een buizerd en een sperwer gezien.
Morgen beter?

Catharinus en Fokke


2 september 2006

Het wordt beter...

De dag begon voor ons doen uitstekend met 26 vogels in 2 rondjes; ook de vangst van roodborsten en heggemussen zou het begin kunnen zijn van enige trek van deze vogels.
De start was goed, maar verder was het de hele dag erg rustig met rustig weer tot in de middag; toen haalde de wind aan en leek het buiig te worden, maar het bleef -op een paar druppels na- droog.
Vanaf twaalf uur hebben wij het van Catharinus en Fokke overgenomen. Wij zijn Aaldert Kreeft, Jan Dunnink, Arend Jan Sterken, Johan Dammers en Henk Luten.
Vandaag bezoek gehad van Barbara en de familie Luten. Deze laatsten verblijven elders in het dorp.

Catharinus en Fokke, opgevolgd door Henk c.s.


3 september 2006

Hoewel...

Het was vandaag weer een zeer matige vangdag met veel rondjes nul. Dit werd mede veroorzaakt door de krachtige wind van 6 Bf. De netten stonden dan ook helemaal bol. We hebben de laatste dagen wat panne hadden met de computer (we konden geen mail versturen), maar dat is nu weer opgelost en zowel het dagboek als trektellen.nl zijn weer bij.
Zowel gisteren als vandaag zit er regelmatig een boomvalk boven het Glop te jagen en gisteren hebben we ook een bonte kraai gezien in de schapenweide.
Johan is vanmiddag met de "halfvijf"-boot vertrokken. Verder hebben we vandaag bezoek gehad van de familie Kreeft en Luten. Er was geen opgave voor excusie.
Zowel in de eerste als in de laatste ronde hadden we een houtsnip in net 1.

terug
later
eerder

Henk Luten, Aaldert Kreeft, Jan Dunnink, Johan Dammers en Arend Jan Sterken 

   ·   Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox