logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English
eerder
terug
later

Dagboek van week 32


Zaterdag 2 augustus 2014

Wisseldag.

Vandaag wisseldag, om 12.00 uur werd de ringtang door Henri overgedragen aan Henk. Vanmorgen was er nog redelijk gevangen maar na de middag viel het helemaal stil. Met een aantal rondjes met 1 of 0. Tegen de avond toch nog weer enkele rondjes met een stuk of 4. Om 19.30 uur even een een korte hevige bui waarna het al weer snel droog werd. In de laatste ronde zat er nog een heggenmus in het net en daar hebben we de avond mee afgesloten.

Henk Luten csZondag 3 augustus 2014

De eerste excursie van het jaar.

Vandaag een zeer rustige dag met de eerste ronde slechts drie vogels. Wel was daar een houtsnip bij. De hele dag verder rondes van nul tot vier vogels.
In de avond een juveniele Boerenzwaluw in sectie 6.
Vanmiddag een goed bezochte excursie met 16 deelnemers waarvan 4 kinderen. Er is één ringstreng gesponsord en een gift van € 13,90.
Het was de hele dag prachtig weer en weinig wind, mooi vangweer maar de vogels lieten zich niet vangen!

Groeten uit Het Groene Glop,

Thea, Klaas, Henk Teo en JudithMaandag 4 augustus 2014

Groot en klein.

Het was vandaag prachtig weer, weinig wind en een lekkere temperatuur van circa 23 gaden. De vangsten bij gisteren vergeleken trokken weer wat aan.
Een leuke vangst was de buizerd die kort voor de middag gevangen werd bij het Ebelbruggetje.

Met vriendelijke groet uit Het groene Glop,

Thea, Klaas, Henk Teo en JudithDinsdag 5 augustus 2014

Business as usual.

De morgen begon heel rustig. Geen wind, geen dauw en ook geen vogels (nul rondje). De verwachtingen waren daarom erg laag.
Gelukkig bleek het een tijdelijke ochtenddip te zijn, want in de loop van de morgen hadden we rondjes van gemiddeld tien vogels. In de middag werd het minder maar er was geen enkele nul ronde. 's Avond leefde het weer een beetje op en de teller bleef om 22.30 uur, met als laatste een tuinfluiter, op 77 vogels steken. Een leuke terugvangst was een fitis die op 16 juli 2008 door Wim Fokker geringd was als juveniel en vandaag voor het eerst teruggevangen werd.

Groeten vanaf Het Groene Glop,

Thea, Klaas, Henk Teo en JudithWoensdag 6 augustus 2014

Een niet-alledaagse vangst.

In de houdgreep

Vanmorgen stond er direct al wind, de netten dus al bol en het bracht ons met deze ronde dan ook slecht drie vogels. In de loop van de morgen zaten er steeds meer vogels in het net. Tegen de middag viel het weer wat stil. In de ronde van 12.00 uur zat er een zwarte kraai in sectie 6.
Er waren 13 deelnemers tijdens de excursie, 5 juvenielen en 8 adulten, we hadden op dat moment een groot aantal vogels te laten zien o.a. spotvogel, grauwe vliegenvanger en staartmees.
De deelnemers genoten van de uitleg en het aantal vogels. Er werden 3 ringstrengen gesponsord.
Vanavond, vielen er een paar druppels uit de hemel, maar de vangsten gingen gewoon door en we eindigden de avond om 21.30 uur met een Rietgorsman.

Groeten uit Het Groene Glop,

Thea, Klaas, Henk Teo en JudithDonderdag 7 augustus 2014

Ze krijgen ons door...

Het wordt alsmaar stiller in Het Glop. De eerste twee rondes leverde nul vogels op. Pas vanaf 8.00 uur begonnen de eerste vangsten. Om 13.00 uur liep er een houtduif in sectie 1 in de onderste netbaan. Daarna vielen de vangsten weer stil met rondes van nul tot twee vogels.
De avondrondes leverden nog weer enkele vogels op en de teller bleef uiteindelijk steken op 30 vogels.
In de loop van de middag vielen er een paar spatjes regen, verder was het een droge en zonnige dag.

Met vriendelijke groet,

Thea, Klaas, Henk Teo en JudithVrijdag 8 augustus 2014

Business as usual.

De ochtendrondes leverden vandaag enkele vogels op, na de middag viel het helemaal stil met veel nul-rondes.
's Avonds was er toch weer wat uit het net te halen en we kwamen uiteindelijk op een score van 38 vogels.
De hele dag was het goed weer met zon en een stevige bries, pas na 21.00 uur kwamen er zo nu en dan wat spetters uit de lucht, maar regen van betekenis was het niet.
Vandaag veel bezoek van familie van hier aanwezigen en gelukkig konden we al onze gasten toch nog enekle vogels laten zien.

Vriendelijke groet uit Het Groene Glop,

eerder
terug
later

Thea, Klaas, Henk Teo en Judith
 

   ·   Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox