logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English
terug
later
eerder

Dagboek van week 32


Zaterdag, 3 augustus 2013

De gehele dag was het erg rustig wat de vogels betreft met rondjes van nul tot drie stuks. Tot 18.00 uur was er over de gehele dag nogal wat wind voormiddag windkracht 3 a 4, namiddag 4 tot 5 en stonden de netten behoorlijk bol. Na 18.00 uur ging de wind liggen en momenteel is het bijna windstil. Verder was het zonnig met zo af en toe een wolkje en een lekkere werktemperatuur van 20 tot 23 graden.

Hartelijke groet van Schier,

Judith en Henk.


Zondag, 4 augustus 2013

Het wordt stiller en stiller.

Het was vandaag een prachtige dag zowel wat het weer betreft als de vangsten. Totaal hadden wij 54 vogels waarvan 38 vers en 16 terug. Daaronder een zanglijster die niet door vrs Schiermonnikoog is geringd. De dag begon al goed met zeven vogels met daarbij een eerste kalenderjaar nachtegaal.
Vanaf half twaalf tot twee uur hadden wij alleen rondjes nul. Vanmiddag nog enkele rondjes van nul vogels, maar er zaten ook enkele tussen van vijf stuks zodat het aantal toch aardig opliep. De eerste excursie van het seizoen is vanmiddag niet doorgegaan: de mensen hadden door het mooie weer meer belangstelling voor het strand.

De hartelijke groeten van een zomers Schier van


Judith, Teo en Henk.Maandag, 5 augustus 2013

Afkoeling.

Ondanks het zomerse weer toch nog een redelijke vangdag voor augustus. Vandaag twee houtsnippen in de administratie één verse deze is echter van gisteravond laat een laatste controle ronde voor bedtijd. wij hadden toen de administratie al afgesloten vandaar dat hij op vandaag staat. De tweede houtsnip vingen wij in de ronde van 22.00 uur dit was een terugvangst. deze was op 27 juli geringd door Henri in het rondje van 6.30 uur. Vandaag bezoek gehad van vijf mensen van VRS De Kooi uit Zwolle en Staphorst. Ze waren een dagje op Schier. Jan is hier ook meegekomen en blijft hier verder deze week. Op dit moment begint het te regenen en te onweren maar we hopen dat wij morgen weer mooi vang- en ringweer hebben.

Hartelijke groet van een buiig Schier,


Judith, Teo, Jan en Henk.Dinsdag, 6 augustus 2013

Gisteravond hebben wij een onweersbui gehad met een korte regenbui en vanmorgen tussen 6.00 uur en 6.30 ook nog een buitje verder de gehele dag droog met redelijk wat zon. De temperatuur is wat lager dan de laatste dagen maar met 22 graden was het goed toeven in het Glop.
De vogels dachten hier toch anders over; het was op vogelgebied bijzonder rustig en over de gehele dag hebben wij twintig vogels bij elkaar gesprokkeld.
Wel zagen wij nog een mannetje Bruine Kiekendief overvliegen verder de afgelopen dagen geen bijzondere meldingen. Judith en Teo zijn met de laatste boot vertrokken. Wel hebben wij inwoning gekregen van een tweetal mensen van de VU die nog onderzoeken moeten doen op het eiland.

Met vriendelijke groet,


Jan en Henk.Woensdag, 7 augustus 2013

Het was vandaag wel een heel rustige dag. Dat begon vanmorgen al met een nulrondje en daarna volgden er nog verschillende rondjes met nul of één vogel. Wel hadden wij vanmorgen mooi zonnig weer, maar vanaf 13.30 werd het buiig en vanaf 16.00 ging het constant regenen. Om half zes de buienradar geraadpleegd en deze had niet veel goeds in 't zin voor de avond zodat wij besloten om de netten te sluiten.
Vanmiddag de eerste excursie gehad voor dit seizoen met zes adulten en vijf juvenielen, in totaal elf deelnemers.
Wij konden ze slechts één fitis laten zien, maar ze waren erg geintresseerd in ons werk en sponserden voor 40 euro ringstrengen.

Met vriendelijke groet,


Jan en Henk.Donderdag, 8 augustus 2013

Het blijft erg rustig in het Glop. wWij hebben 25 vogels bijeen kunnen sprokkelen. De mensen van de VU gaven nog wat afleiding maar deze zijn met de middagboot weer vertrokken, zodat wij een wel zeer rustige maar zonnige middag hadden.
Vannacht heeft het geregend maar vanmorgen was het droog maar bewolkt. Wel hebben wij na de buien van gisteren en vannacht weer water in de sloot.

Met vriendelijke groet,


Jan en Henk.Vrijdag, 9 augustus 2013

Het begon net als gisteren erg rustig. Vanmorgen voor 8.00 uur hadden wij geen vogels. In de loop van de dag hebben wij toch nog 36 vogels bij elkaar gesprokkeld. Vanmorgen eerst erg rustig en zonnig weer, later kwam er wat meer wind opzetten. Later in de middag werd het bewolkt en vanaf half zes is het buiig.
Dit is onze laatste hele vangdag voor deze periode in augustus. We hopen in october een weekje terug te komen. Voor augustus hebben wij toch leuke aantallen gevangen met een paar heel rustige dagen.
Wij wensen onze opvolgers André en Jos een heel goede vangperiode toe met goede weersomstandigheden.

Met vriendelijke groet,


terug
later
eerder

Jan en Henk.
 

   ·   Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox