logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English
terug
later

Week 29


18 en 19 juli 2009

geen verslag ontvangen

17 juli 2009

Vanochtend te veel dreigende buien, daarom niet gevangen. Aan het eind van de middag de achterste nog even opengezet ter afsluiting van de week. DrieŽndertig vogeltjes waaronder een adult vrouwtje en een jonge blauwborst op de grens van 4 en 5 is niet slecht voor een doordeweekse achternamiddag. Het was een mooi vangweekje: 270 vogels in een hoop varianten. Ik heb hier wel voor minder vogels gezeten, terwijl we nu maar vier dagdelen gevangen hebben.

Groeten,


Kees Oosterbeek


16 juli 2009

Vanochtend met hulp van twee Herdershutters maar eens met alle netten gevangen en dat was te merken aan de vangst: 116 vogels in zes uur tijd. Een hoop soorten, waaronder meerdere spotvogels, twee putters, een sprinkhaanzanger en een boomkruiper. Oftewel een heel geslaagde ochtend.
Nog redelijk wat pas uitgevlogen, maar nog niet volgroeide, jongen. Voor Bram en Thijs dus de belangrijke taak om dit jonge grut naar de vangplek terug te brengen.br>
Groeten,


Kees, Bram en Thijs Oosterbeek, Roeland Bom en Hedwig Ens


15 juli 2009

geen verslag ontvangen

14 juli 2009

Gisteravond secties 1, 2, 3, 7, 8, 9 en 0 open gezet en vandaag tot 12:00 gevangen. De vangst was gevarieerd en liep de hele ochtend gestaag door. Highlights vandaag waren de twee nog niet volledig uitgegroeide jonge blauwborsten. Het is duidelijk dat ze dit jaar weer succesvol gebroed hebben in het glop. 's Middags zat er een alarmerende adulte vogel op de hoek van 3 en 8, de plek waar we jongen hebben gevangen, en een bij de overgang tussen 4 en 5. Er zit dus mogelijk meer in het vat.


Groet, Kees Oosterbeek


13 juli 2009

Zaterdag aan het eind van de middag aangekomen. Zondag tot het eind van de middag continu buien. Het eerste deel van de baan (secties 2, 3, 7, 8, 9 en 0) bij gesnoeid en aangeharkt. 's Middags was de hele tijd bedelroep van jonge roofvogels achter in het gebied te horen. Na wat zoeken bleek dit uit een haviksnest in de berkensingel tussen het tweede dwarspad van 5 en de schapenwei te komen: 3 bijna vliegvlugge jongen zaten op en rond het nest. Te groot om op het nest te ringen, maar we zullen ze de komende weken nog wel in de mistnetten krijgen.
In de avondschemering secties 1, 2, 3, 7, 8, 9 en 0 opengezet en vandaag tot 12:00 gevangen.


terug
later

Groet, Kees Oosterbeek en Roeland Bom 

   ·   Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox